Alliance Optikk Borning Alliance Optikk Borning
Meny

Lokale saker

Alliance Optikk Borning

Nytt navn – samme fokus på kvalitet og service

Etter 45 år i bransjen takker Hans Jakob Nilsen for seg som urmaker. Henrik Borning, som har drevet butikken de siste åtte årene, velger nå å fokusere fullt på optikkfaget og avvikle urmakerdelen.

 

Med Hans Jakob Nilsen som pensjonist gjør også Henrik Borning om på konseptet i butikken. Fra og være både urmaker og optiker, blir det nå kun fokus på optikerdelen.

– Det handler rett og slett om at vi ikke lengre er på høyden i faget når Hans Jakob slutter. Og så lenge vi ikke kan yte samme service så velger vi heller å reindyrke optikken, forteller Henrik Borning.

Han begynte å jobbe i forretningen i 2006. Det var hele tiden planen at jeg skulle inn i driften av butikken. Siden 2008 hadde vi butikken sammen, i 2013 kjøpte jeg ut Hans Jakob og har eid butikken siden den gang, sier han.

 

Når urmakeren nå forsvinner ut av lokalene benytter Borning og co. også anledningen til å gjøre en navneendring.

– Vi tenker det er naturlig å gjøre den endringen nå, og det nye navnet er Alliance Optikk Borning. Butikken har allerede vært medlem av Alliance Optikk-kjeden de siste 14 årene, og velger med navnebytte å identifisere seg mer med kjeden i tillegg til at hovedpersonen selv blir knyttet til butikknavnet.

Borning lover at selv om navnet blir nytt, så kommer den gode servicen butikken er kjent for til å bestå.

– Det kan jeg personlig garantere for at den gjør, smiler Borning. Han ønsker å formidle at butikken har kompetanse på mer enn synsprøve og brillesalg.

 

Toppmoderne utstyr

– Vi har mye brille- og linsetilpasninger her hos oss, og et rikelig utvalgt av briller og solbriller. Vi prøver å balansere merkene i butikken mellom det som flest vil ha, i tillegg til å krydre med særegne merker som vi er alene om – som gjerne har et spesielt design, materiale eller en unik historie. Du kan få briller i alle prisklasser så vi mener vi kan treffe alle som ønsker nye briller.

 

 

Borning har de siste årene opparbeidet en stor utstyrspark for å følge opp kundens øyehelse. De ansatte sammenligner oppfølgingen hos optiker med at vi går til tannpleier en gang i året for å sjekke at alt står bra til, inntil vi blir henvist til tannlege. Den samme rollen kan optiker ha, at man jevnlig sjekker øyehelsen for å se utvikling inntil man eventuelt trenger en henvisning til øyelege.

Optikeren utfører IPL behandling for stimulering av tåreapparatet, dette er en behandling for tørre og rennende øyer. I tillegg til utstyr for å kikke på øyne og måle trykk, har de også OCT som tar et CT skann av øyets netthinne. Du kan også få sjekket synsfeltet ditt.

 

Optiker Henrik Borning synstest

 

– Borning driver også med spesialoptikk som filterbriller, kirurgiske luper, keratokonus og andre spesiallinser.

Butikken kan også skilte med eget slipeverksted.

– Når du kjøper en brille hos oss bestiller vi glasset og sliper det til innfatningen her i våre lokaler. Så hvis noen ødelegger et glass eller ønsker en annen tilpassing så har vi den fleksibiliteten at vi kan ordne det her hos oss, forteller Borning.

 

Kundegruppa hos nye Alliance optikk Borning spenner seg fra barn til godt voksne og eldre.

– Briller går aldri av moten, og mer vanlig er det også blitt at kunder velger å sette styrkeglass i sine solbriller, forteller Borning som er tilfreds med butikkens store utvalg av solbriller, både sportsvarianter og mer urbane solbriller.


Kategorier: Fakta